Gelderland

Week van de Procestechniek, januari 2019

Scholieren op bezoek bij procesindustrie

Bijna alles wat een mens in zijn dagelijks leven gebruikt, is gemaakt in de procesindustrie. De vraag naar medewerkers in de procestechniek is groot, een opleiding in die richting biedt dus interessante carrièremogelijkheden. Tijdens de Week van de Procestechniek, in de regio Gelderland in januari 2019, gaan leerlingen op bedrijfsbezoek en kruipen ze in de huid van vakmensen als procesoperators, onderhoudsmonteurs en analisten.

Op bezoek bij

In de regio Gelderland krijgen ruim 350 leerlingen van 6 scholen een kijkje in de keuken bij verschillende procesbedrijven, waaronder: Waterschap Vallei en Veluwe / Rijn en IJssel, VIV Buisman, Hosokawa Micron, Intersnack Nederland, Krehalon, Loparex, AFP en ITS. De leerlingen krijgen te zien en mogen ervaren hoe producten die we dagelijks gebruiken zoals verpakkingen, noten, ingrediënten  voor de levensmiddelenindustrie en schoonmaakdoekjes, siertegels en piepschuim geproduceerd worden. Een overzicht van alle deelnemende bedrijven, scholen en activiteiten is te vinden op de site: www.weekvandeprocestechniek.nl.

Week van de Procestechniek

In de Week van de Procestechniek maken jongeren kennis met bedrijven in de procesindustrie in hun eigen regio. Ze kijken in de keuken en krijgen daarnaast praktische informatie over de beroepen in de procestechniek, de opleidingen die daarbij horen, het vaak goede basissalaris (plus eventuele ploegentoeslag) en de carrièremogelijkheden. Leerlingen die ze goed geïnformeerd zijn en de voordelen van dit interessante vakgebied kennen, zullen sneller kiezen voor een carrière in de procesindustrie.

De vraag naar goed opgeleide technici en andere medewerkers in de procestechniek is groot. De komende jaren gaan veel oudere medewerkers met pensioen, waardoor de vraag naar medewerkers nog verder zal toenemen. Het aantal jongeren dat kiest voor deze beroepen, groeit op dit moment niet hard genoeg mee. Daar willen we graag wat aan doen, onder meer met de activiteiten in de Week van de Procestechniek.

Organisatie

De Week van de Procestechniek is een landelijk evenement. Stichting C3 verzorgt samen met het netwerk Promotie Procestechniek Nederland (PPN) de landelijke coördinatie. Werk en Vakmanschap verzorgt de programma’s in de regio Gelderland.

Wenst u informatie over deelnemen aan de Week van de Procestechniek in deze regio? Voor regio Doetinchem, Deventer, Arnhem, Apeldoorn kun je contact opnemen met Werk en Vakmanschap Velp , ook te bereiken via 026 - 4452199.

Voor de regio Nijmegen, Wijchen en Druten kun je contact opnemen met Werk en Vakmanschap Nijmegen, nijmegen@werkenvakmanschap.nl of per telefoon op nummer 024 - 3249555.