Overijssel

De proces- en levensmiddelenindustrie is in Oost-Nederland een groeiende en bloeiende sector en heel belangrijk voor de economie in Twente, de Achterhoek, regio Deventer en de regio Zwolle. De bedrijven in deze sector staan te springen om nieuwe medewerkers met een MBO-opleiding.

Om vmbo-leerlingen kennis te laten maken met laboratorium-; proces- en levensmiddelentechniek wordt in deze regio in week 45 en 46 (6 t/m 17 november 2017) de Week van de proces- en levensmiddelenindustrie georganiseerd door het PCPT, ROC van Twente, AOC Oost samen met Werk en Vakmanschap.

VMBO leerlingen uit het 3e en 4e jaar gaan op bezoek bij 18 bedrijven in Oost Nederland om kennis te maken met de beroepen in de proces- en levensmiddelenindustrie. Verschillende proces- en levensmiddelenbedrijven ontvangen de leerlingen voor een ochtend- of middagprogramma. Na een korte presentatie en een rondleiding door het bedrijf gaan de leerlingen onder begeleiding de praktijk ‘proeven’. Hieronder vindt u welke bedrijven er meedoen.

Andere jaren organiseerde we het evenement in januari/februari. Bewust hebben we het evenement nu in het najaar zodat geenthousiasmeerde leerlingen de open dagen kunnen bezoeken van het ROC van Twente en AOC Oost. Voor de 1e en 2e jaars leerlingen is een nieuw evenement in de maak in het voorjaar.